Nyissa meg az ékszerlistát
Online ékszerüzlet ékszerek

Délutáni csatangolás – stílusosan, kényelmesen, urbánusan

 

A nap könnyű része kezdődik munkaidőnk vagy az iskolai órák lejártával... Amikor már rutinból dolgozunk, reggel, ébrenlétünk első perceiben azzal biztatjuk magunkat, hogy 9-10 óra múlva nyugodt lelkiismerettel visszafekhetünk és továbbalhatunk. Nem fogunk, mert a pörgést hamar felvesszük, munka után még kiszaladunk a városba, ellépünk vásárolni, kimegyünk sétálni, összefutunk valami kedves ismerőssel. A napnak az a része, amikor magunk lehetünk. Nincsenek megkötések, elvárások – főleg az öltözékkel kapcsolatban nincsenek. De ezek azok az órák, amikor szívesebben bújunk kényelmesebb ruhába, olyanba, amely a casual és az informális viseletnél is lazább – és ez egyáltalán nem lehetetlen!

A casual laza eleganciát jelent. A dresszkód szerint nincsenek szabályok, bármit viselhetsz, gyakorlatilag azonban ebben a bármiben nagyon korlátozottak lehetőségeid: férfiak farmert inggel és zakóval kell viseljenek, vagy vászon-, esetleg szövetnadrágot inggel, galléros pólóval. A casual korlátozott szabadságának fokozatai vannak: például a business casualnél a férfiak bármennyire is lazák, le kell mondjanak a farmerről. A smart casual esetében, a lazaság kimerül abban, hogy elhagyják a nyakkendőt. Nőknél a laza elegancia alatt blúzot, szövet- vagy vászonnadrágot, térdig érő szoknyát értenek.
Körülbelül ennyire korlátozza öltözködési szabadságunkat az informális viselet is. Ez hétköznapi eleganciát jelent: férfiaknak zakó és nyakkaendő kötelező, de megengedhetik maguknak, hogy eltérő színe legyen a nadrágnak és a zakónak. Nőkre nagyjából a casual szabályai érvényesek itt is. Munkaidőnk lejártával a dresszkód lazább vagy szigorúbb szabályai érvényüket veszítik: a városi viselet semmi esetre sem mondható casualnak vagy informálisnak – van, aki tévesen annak veszi. A dresszkódot az üzlet és a diplomácia világának dolgozták ki. A két területen még akkor sem jelenhetsz meg szaggatott, rojtozott, esetleg trottyos farmerben, ha egy kötetlen beszélgetésre, eseményre invitálnak. A casual ezeknek az eseményeknek szól, nem a városi csatangolásnak.

Délután, a városban bátran viselhetsz divatos, szaggatott farmert, biker dzsekit, bakancsot, oversized pólót, teniszcipőt, shoppert, stb. Mindehhez nagyjából olyan bizsut választasz, amit szíved diktál.
Ezekre a délutánokra bátran választhatsz játékos, színes divatékszereket. Az én favoritom a rózsaszín és a színes szintetikus gyöngyökből fűzött vastag karkötő.


A rózsaszínhez a képen is látható pikkelyes fülbevalót vagy a lila gyűrűt, a színes karkötőhöz a színes textilgyöngy fülbevalót társítsd. Mindkét együttes jól illik farmerhez, teniszcipőhöz. Talál a platformcipőhöz vagy telitalpúhoz is, társíthatod T-shirttel, farmerdzsekivel. Igazán stílusos leszel, ha fehér pólót, farmert és a bizsuk színéhez találó cipőt választasz. Nem kell túlöltözni délutáni kocsmázáshoz/teázáshoz vagy pusztán, hogy továbblógj a haverekkel...
Ezekre a kiruccanásokra választhatsz bő inget is, amit vagy teljesen a nadrágodra engedsz vagy egy részét betűröd. Jót tesz a nadrágnak, főleg ha a skinnynél valamivel bővebb, ha feltűröd. Ehhez a szerkóhoz illik másik kedvencem, a többsoros káskagyöngy-karkötő a hozzá illiő gyöngyház-fülbevalóval.


Ilyen öltözethez – kivált kocsmázáshoz talál a fekete dobókocka-gyűrű, a dobókocka-karkötő vagy a népszerű ébresztőóra-medál is.


Az óra jól jelékpezi, hogy repülnek szabadidőd értékes órái.
Különleges, kreatív darab, a dobókocka-karkötő stílusában készült virágos, fehér textil karkötő és a fehér kristályos, fonott textilkarkötő.


Ideálisak a délutáni kiruccanásokra, emellett értékesek a kézimunka miatt, hisz egyszerűbb makramé-technikával készültek.

Értékesebb anyagból varrt, egyszerűbb szabású blúzot válasszanak, akik még délután is szeretnek elegánsabbak, rafináltabbak lenni. Nem mondom, igazán csinos a most divatos bő, 7/8-os nadrág tűsarkú bokacipővel! Aki így öltözik délutáni csatangolásra, minden tekintetet magára von (ezt a szerkót az angol Vogue fotósa kapta lencsevégre).

Ilyen nadrághoz, kis, kerek nyakkivágású blúz is talál (de ne legyen bő, mert akkor már szakadtnak tűnsz), és ehhez illik a gallér alakú gyöngysor.

Ez a bizsu játékos bájt ad az amúgy ultranőies, extravagáns outfitnek. A csodaszép szereléssel csak az a gond, hogy hamar kimerülsz benne. Ha tényleg városi csatangolásra vagy shoppingra szánod szabadidőd, akkor nem ez a legelőnyösebb szerkó, mert a magassarkútól nagyon elfárad a lábad. Én ilyen nadrághoz gyakran társítok lapos cipőt, de nem állítom, hogy így mutatok a legelőnyösebben. Bőszárú, 7/8-ados nadrág ugyanis lapos cipővel csak a nagyon magas, nagyon vékony nőknek áll jól. Én nem tartozom egyik kategóriába sem, így a bő nadrágszár és a rövidebb hossz miatt a valóságosnál is alacsonyabbnak és teltebbnek látszom. De mindezt felvállalom, mert imádom a bőszárú nadrágokat, a feltűrt nadrágszárakat és a 7/8-dos hosszat. Mindenkinek van gyengéje – nekem ez az egyik. (Vallomásom önigazoláskén értelmezzétek! Ha valaha az utcán ilyen szerelésben láttok tovasuhanni, ne ízlésficamnak, hanem felvállalt gyengémnek könyveljétek el az előnytelen nadrág-cipő választásom!)

Ha már a nyári divatújdonságokról van szó: szándékosan tartogattam mostanra egy zseniális ötletet …. kristálydíszes, amúgy esti viselethez illő bizsukat farmerhez, szakadt inghez, XXL-es pólóhoz, teli talpú cipőhöz vagy gladiátor szandálhoz társítanak. A lényeg: nagyon-nagyon szabadidős ruhához (azért nem edzőruhára gondolok!) nagyon-nagyon elegáns, a luxus csillogását idéző darabokat viselnek a divat megveszekedett követői New York-ban, Londonban, s ezt ajánlja néhány divattervező, stílustanácsadó is. A britt Vogue néhány alapötletet mutat Celine-től és hírességek utcai viseletéből.

Nagyon tetszik az ötlet, s ajánlom, ti is kövessétek a nyár nagy újdonságát. Kipróbálhatjátok meggyszínű és lila kristályfülbevalóval, vagy fehér kristálycsüngővel esetleg az ünnepélyes fehér kristályokból álló bizsuszett valamelyik darabjával.

Egy apró részlettel számolnotok kell: ilyen outfithez nem illik még a legdiszkrétebb smink sem!!!