Nyissa meg az ékszerlistát
Online ékszerüzlet ékszerek

 

Nyár, ősz, lánc

 

Mit csináltok, ha semmihez nincs kedvetek? Én öltöződöm, ma különösen, amikor a környezetemmel nehezen értek szót, a szeles, borongós idő pedig minden derűs fénytől megvon. Noha még javában tombol a nyár – kalendarisztikusan mindenképp, lassan-lassan az őszre készülök, mert mintha a hegyek alatt szeptember leheletét érezném. Emiatt döntöttem úgy, hogy a piros-fekete XXL-láncszemekből és gyöngyökből álló sportos bizsuszettet nyári és koraőszi ruhákkal egyaránt kipróbálom – hogy majd az ősz ne érjen váratlanul :). Meg hát az ősz semleges színeivel sohasem fogunk mellé!

Tehát, ma a háromsoros pirosan-feketén csíkozott lánc mellett első sorban a fekete, a piros ( :) korántsem semleges szín) és a fehér árnyalatai, illetve a színes szürkék jutnak főszerephez.

Elsőre rögtön egy sportosan elegáns öltözettel próbálkoztam: klasszikus szürke nadrágot azonos színű mellényszerű blúzot fehér sneakerrel és fehér levéltáskával egészítettem ki. Hozzá a háromsoros, velejéig sportos piros-fekete láncot társítottam. S hogy a karom is legalább ennyire gazdagon díszített legyen, a szetthez tartozó karkötőből hármat választottam szerelésemhez - valójában a nadrág és a blúz a kiegészítők miatt lesz igazán sportos. Elegáns-sportos jelegüket a kiegészítőknél is kihasználhatjuk; én például a táska fehér-fekete csipkéjét nőies fülbevalóval hangsúlyoztam. Rafinált, mondhatni nemesen, angolosan sportos szerelést kreáltam, amelyben akár munkahelyen is megjelenhetünk, de igazán a városi szaladgálásra, shoppingolásra, utazásra alkalmas.

Következő kísérletem alapjában alig különbözik az elsőtől, mert csak a táskát és a blúzot cseréltem le, mégis más az előzőtől. A mennyiségi kontraszt elve alapján a pirosat hangsúlyoztam: egy sportos-elegáns hátizsákot (én kézi táskaként viselem) a karkötő színéhez társítottam, s mindezt a bizsuszetthez ajánlott piros köves gyűrűvel koronáztam. (Ezzel a magasnyakúval nem talál a nyakék, így ez most az ékszeres dobozban marad.)

Az egyensúly kedvéért a két bizsut nem viselem ugyanazon kezemen, a karkötőt pedig a jobbomon hordom, mert a táskát mindig a balomon viselem. Nektek is ajánlom, hogy ha kevés színnel emelitek ki a kiegészítőket, azt a keveset jól „szórjátok szét” - ne tömbösítsétek, mert az efféle diszharmónia zavaró a szemnek.

...Fehérre és nyáriasra váltok, remélve, hogy nemsokára nálunk is kisüt a nap. :)

Közel bokáig érő fehér kötött ruhát tevekszürke gladiátor szandállal és drapp-umbra horgolt levéltáskával társítottam. A ruha mélyen dekoltált, rövid ujjú: mi sem természetesebb, hogy a nyakéket, a karkötőt és a gyűrűt választom öltözetem ékességének. A pirosat-feketét-fehéret a táska fogja össze, s ebben nagy segítség a kiegészítőt díszítő bojt, amely fehéret és pirosat is tartalmaz, de a kék és a sárga kizökkent az egyhangúságból.

Egyértelmű, hogy hétvégi, strandoló, lazuló szerelés, amelyben valamelyik vízparti teraszon nyugodtan kávézgathatunk!

És ha már hétvége: buliban, koncerten is próbára tehetitek a feketén csíkozott piros láncot. Én vörös, pillangóujjú miniruhához társítottam. Mindehhez csokibarna, lapos sarkú papucsot, szürkén mintázott fehér válltáskát választottam. A táska szürke mintázatához illik a fülbevaló csipkézete, a gyűrű vörös köve és antikolt fémkerete mindezt összefogja.

Továbbra is a sportos-elegáns, inkább szabadidős alkalmakra válogattam ruhákat. Most a kulcsszó: ikonikus. Ikonikus farmert, ikonikus fehér inget és klasszikus égszínkék válltáskát társítottam a nyaklánchoz, karkötőhöz és gyűrűhöz. Hogy ne legyen túl unalmas, megszokott, bőrszínű magassarkú szandált húztam.

A láncszettet „szabadidőruhához” is kipróbáltam – természetesen összeillenek. :) Igaz, stilizált szabadidőruha az enyém. Egy fehér-fekete csíkos edzőnadrágot rózsaszín „izominggel”, fekete gladiátor szandállal és karmazsinvörös válltáskával próbáltam ki. Ehhez az összeállításhoz mi sem illik jobban a vörös-fekete csíkos láncnál. A nyakékhez három karkötőt választottam.

Még egy kényelmes outfitet állítottam össze: most aszimmetrikus fekete blúzot (az ilyen szabás a kedvenceim közé tartozik) fekete-szürke kockás répanadrághoz, stilizált sneakerhez, a már korábban próbára tett piros hátizsákot társítottam a láncszetthez. Ebből csak a karkötőt, mégpedig hármat!!! viseltem a szetthez javasolt karmazsinvörös gyűrűvel.

Ha már túl sok volt az őszeleji, hűvösebb öltözetből: olyan szerelést is összeállítottam, amely meleg őszi napokon (csukott cipővel) és nyári napokon egyaránt megállja a helyét. Tehát fekete rövid nadrágot fekete mintás szürke, bő T-shirttel és minimalista fekete szandállal viseltem. Hozzá okker válltáskát választottam. Nyakéket, karkötőt, a vörös köves gyűrűt választottam ehhez az öltözethez.

Még egy fantasztikus sportos-elegáns outfitet kreáltam: szürke répanadrághoz drapp V-nyakú pulcsit társítottam. Szürke, XXL-rojtos válltáskát, ezüstszürke-krém stilizált sportcipőt és természetesen a háromsoros piros-fekete nyakéket, a karkötőt és a szetthez javasolt piros köves gyűrűt válogattam a szereléshez.

Lazább munkahelyi viselet is, ám délutáni, városi programokra a legideálisabb.

A durva szemekből készült lánc divatos, hogy úgy mondjam. A Saint Laurent-ház vezető tervezője, Hedi Slimane őszi kollekciójához láncokból tervezett bizsukat (ékszereket).